positieve energie
Blijf op de hoogte en volg Anna
25 Februari 2013 | Bosnië en Herzegovina, Mostar
Ten eerste was Dilys woensdag jarig, ze is 18 geworden, wat natuurlijk een speciaal moment is. Met een groep vrienden zijn we naar Meggies geweest, een van de beste restaurants in Mostar(een Italiaan).
Ten tweede gaan we Hamlet niet opvoeren, wat in dit geval iets positiefs is, want het ging ontzettend slecht met oefenen. De sfeer tijdens het oefenen was negatief, en we schoten maar niet op, nu is de knoop doorgehakt, wat voor de rest geen effect heeft op alle eerstejaars.
Ten derde ga ik dit weekend skiën, voor de eerste keer in mijn leven! Een paar weken geleden had ik gezegd dat ik zou gaan, maar door theateruitvoering Hamlet kon ik niet, maar nu we Hamlet niet gaan uitvoeren heb ik besloten om wel met de groep van school mee te gaan. Ik heb er zin in, al wordt het vast een faal: )
Ten vierde is mijn grading session(mijn cijfers dus) voor deze periode heel goed gegaan, ik heb dus gewerkt voor school met resultaat, ik heb al mijn toetsen gedaan en waarschijnlijk heb ik nu voor een paar weken geen toetsen, hoera!
Ten vijfde ben ik zaterdag met mijn roommate Adela naar de film gegaan(the perks of being a wallflower). We hadden namelijk de prijs gewonnen voor het hebben van de schoonste en netste kamer toen we deze hadden achtergelaten voor winterbreak. Ik moet zeggen dat Adela een goede invloed heeft op mijn opruimkunsten, ze heeft me leren opruimen, wonder boven wonder. Nu moet ik deze vaardigheid weten vast te houden, ook wanneer ik alleen ben, dat wordt mijn nieuwe kamer-uitdaging.
Ten zesde is de market action van zaterdag heel goed gegaan. Hier zal ik even wat uitleg over geven. De market action is georganiseerd daar alle mensen in de CAS van refugeecamp. Het idee is om zo veel mogelijk eten in te zamelen voor de mensen in het refugeecamp. Bij twee grote supermarkten hebben groepjes mensen gestaan van 10 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds. Voordat mensen de supermarkt ingingen hebben we ze een flyer gegeven en de actie uitgelegd, zodat ze dan in de winkel naast hun eigen boodschappen ook iets voor de mensen in het refugeecamp kopen. De actie was een mega succes! Ik denk dat de mensen in totaal 10 winkelkarren vol met eten en andere spullen gekocht hebben. Het is super dat ondanks dat mensen niet veel geld hebben, ze toch geld willen besteden aan mensen die het nog minder hebben.
Daarnaast komt er ook positieve energie uit Nederland, om precies te zijn van mijn oude basisschool. Zij hebben een tijd lang het collectegeld gespaard, zodat we het hier kunnen gebruiken om goed mee te doen. Ik ben er ontzettend blij mee en het is een bedrag waarmee we echt een verschil kunnen maken in bijvoorbeeld het refugeecamp. Ik ben trots op de Fontein.
Positiviteit, positiviteit, ik wordt er vrolijk van. En oh ja, ik wordt er ook nog steeds vrolijk van wanneer er een kaartje voor mij in het postvak verschijnt (hinthinthint:P) hier is nogmaals mijn adres:
Anna Bruijn
United World College in Mostar
Spanski trg 1
88000 Mostar
Bosnia and Herzegovina
En over post, het kan heel soms nog wel eens voorkomen dat iets niet aankomt, dus mocht iemende een keertje iets hebben opgestuurd en ik heb er nooit meer iets over gezegd, dan heb ik het dus waarschijnlijk nooit in mijn handen gehad. Tsja, het blijft Bosnië.
En fun fact: de vijf jaarlijkse UWC conference is vorige week geweest. Ik zelf was er dan wel niet bij, maar mijn co-year Maximilian uit Oostenrijk wel en hij heeft een kort filmpje van het UWC Mostar laten zijn. Ik heb ook nog wat interessants gezegd(zie foto)
Een fijne week iedereen!
25 Februari 2013 - 13:33
Anke:
Met alleen de titel gezien, kan ik niet wachten het helemaal te lezen. Positieve Energie. Dat komt precies op het goede moment. :) -
25 Februari 2013 - 13:44
Marieke Bruijn:
Lieve Anna, ben echt blij voor je. Ook al heb je het wel eens moeilijk, je weet het om te zetten in iets positiefs. Weet je dat dat een kwaliteit is waar je trots op mag zijn?! Zet 'm op en maak er iets van! Liefs, Marieke -
25 Februari 2013 - 15:04
Jaap:
Lieve Anna, wat een mooie week en wat een leuke foto. Wat een reuzeprestatie van Adela dat jullie de prijs voor de best opgeruimde kamer hebben gekregen :-) Voorjaar in Mostar, wat lijkt me dat leuk om mee te maken. Wat goed dat de Fontein zich van haar beste kant laat zien, een compliment aan jou dat ze zoveel vertrouwen in je hebben. Ik weet zeker dat het geld een meer dan goede bestemming krijgt.
Liefs, papa -
25 Februari 2013 - 16:17
Marion:
Lieve Anna, wat ontzettend leuk om te lezen!!! Super! gaaf dat je toch gaat skiën. En dat alles zo goed gaat. Ben trots op je !!! En de netste kamer, wie had dat ooit gedacht! Je mag wel blij zijn met zo'n roommate. -
25 Februari 2013 - 16:23
Oma:
Lieve Anna, wat een mooiverslag. Wat gaat het je goed af. En dat opruimen vind iknatuurlijk prachtig. Liefs, Oma. -
25 Februari 2013 - 17:26
Sarah:
Ik vraag me af hoe groot jou aandeel is in dat opruimen.. ;) -
28 Februari 2013 - 10:50
Ineke Van Pol:
Hoi Anna,
Ik zou dit inderdaad als positief ervaren. Wat een mooie belevenissen. Hopelijk is het skieën goed bevallen. Veel plezier en zet hem op. -
01 Maart 2013 - 11:16
Rachel:
Dat klinkt zeker positief! Geniet ervan :) Inderdaad had ik trouwens al een tijdje geleden een kaartje gestuurd maar die komt dus helaas niet aan. Ik zal binnenkort nog wel een poging wagen :)